zondag 15 mei 2011

Venkelsoep

Samen eten werkt al snel nieuwe verbroedering in de hand. Dat merkten we dit weekeinde bij onze deelname aan het Walking Dinner in onze wijk.

Bij iedere gang van het diner wandelden we naar een volgend adres, waar we elke keer ontvangen werden met veel hartelijkheid en lekker eten. Alle kokers hadden geweldig hun best gedaan iets lekkers en bijzonders te koken. Er waren enkele expats bij, die hun ogen uitkeken bij dit staaltje - in hun ogen typisch Hollandse - eetcultuur.

Van één van de kokers kregen we na afloop dit recept voor venkelsoep gemaild. En zo zijn er nog een paar leuke uitwisselingen ontstaan. Dat is een van de leuke bijvangsten van een walking dinner: je doet allerlei nieuwe contacten op!

Venkelsoep

Ingrediënten:

500 gram knolvenkel
1 l groentebouillon (van blokjes)
4-5 stuks steranijs
zout
peper
citroensap

Bereiding:
Was de venkel, snijd de harde stelen en plakje van de onderkant af. Snijd het venkelgroep af en houd het apart. Snijd de venkel in stukken en laat het in de bouillon met steranijs in 20 minuten gaar en zacht koken. Haal de steranijs eruit en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Garneer bij het opdienen ieder bord met een steranijsstukje en wat venkelgroen.

Geen opmerkingen: