Boek Lenig denken

Lenig Denken – Technieken voor creatieve denkkracht
Rineke Rust, Marenthe de Bruijne en Sigrid van Iersel

Mensen denken vaak aan één mogelijke oplossing, terwijl er tal van mogelijkheden zijn. Daarvoor heb je creatieve denkkracht nodig.


Rek je creatieve vermogen op
Gelukkig vereist creatief denken geen mysterieuze gave of een bijzonder talent, maar kan iedereen het leren. Dat is maar goed ook. Organisaties verwachten van jou als medewerker dat je zelf met ideeën komt. In het kader van het ‘nieuwe werken’ krijg je steeds meer vrijheid om te werken waar en wanneer je zelf wilt, maar dat vraagt wel om het vermogen om tot eigen oplossingen te komen. Als je zelfstandig ondernemer bent, dien je je klanten blijvend te verrassen en nieuwe wegen te verkennen.

Het vermogen om creatief te denken helpt om flexibel om te gaan met veranderingen, nieuwe kansen te zien en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het boek Lenig denken bevat alle stappen die daar voor nodig zijn: het inzetten van je verbeelding, denken in mogelijkheden en kansen, het leggen van slimme verbindingen, et cetera. Met praktische tips, ideeën en oefeningen kun je zelf je vermogen tot creativiteit oprekken, soepeler en sterker maken.


Anders denken, anders doen
Met lenig denken bedoelen we manieren van anders denken en doen, waardoor je gemakkelijker tot andere oplossingen kunt komen”, zegt Rineke Rust, een van de auteurs van het boek. “Als je flexibel denkt, kun je soepel onderwerpen van verschillende kanten beschouwen. Je kunt snel schakelen tussen logisch en meer intuïtief denken. De grote waarde is dat er dan ineens veel meer oplossingen mogelijk zijn.”

Het boek is geschikt voor alle mensen die gemakkelijker oplossingen willen bedenken voor zaken waar ze in hun dagelijkse leven tegenaan lopen", zegt Sigrid van Iersel. "De vraag hoe je werk en privéleven op een slimme manier combineert, bijvoorbeeld. Het boek is heel divers opgezet, zodat je je eigen insteek kunt kiezen.”

Leer zelf lenig denken

Boekgegevens:
Lenig denken, technieken voor creatieve denkkracht
Uitgave: Van Duuren Management, Culemborg
Auteurs: Rineke Rust, Marenthe de Bruijne en Sigrid van Iersel
ISBN: 978-90-89650-62-7
www.lenigdenken.com

Over de schrijvers:
Marenthe de Bruijne en Rineke Rust zijn de oprichters van trainingsbureau CreaSense. Zij geven diverse soorten trainingen en workshops op het gebied van creatief denken. Sigrid van Iersel is journalist en publiceert over creatief denken. Haar ideeën en tips zijn onder meer te lezen op het weblog Ideeënmaker.