Ingrediënten:
- 1/2 rode kool
- 500 gram aardappelen
- 2 grote uien
- 2 appelen
- 1/2 el koekkruiden
- 30 gram boter
- 3 runderbouillonblokken
- 2 liter water
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- Stukjes rookworst
Pel de uien, was ze en snijd ze klein. Verhit de boter en fruit hierin de ui glazig. Was de rode kool en snijd deze klein. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
Meng de rode kool, de aardappelen en de uien in een ruime pan. Voeg de koekkruiden en de bouillonblokken toe. Giet het water erbij en laat het geheel een uurtje koken.
Voeg na drie kwartier de stukjes appel toe. Giet er een scheutje balsamico-azijn bij zodat de kool mooi op kleur blijft. Als alles gaar is, pureer dan het geheel met behulp van een staafmixer. Dien de soep op met gesneden bosuitjes en rookworst voor een pittig accent.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten