vrijdag 5 september 2008

Snelste weg naar het geluk: instant appeltaart

Tijdschriften waar plaatjes van appeltaart op staan verkopen extra goed. Dus met het appeltaartenseizoen in het vooruitzicht is het niet moeilijk te voorspellen dat de tijdschriftkiosken binnenkort dampen van de virtuele appeltaartgeuren.

Het kan de nostalgie zijn, die je terugbrengt naar grootmoeders tijd met geruite picknickkleedjes en pinksterbloemen. Of de frisse smaak in combinatie met de knapperige korst. Of misschien schuilt het geheim wel in de lekkere geur van versgebakken taart, waarbij met name kaneel zorgt voor een weldadig gevoel. Misschien zitten in appeltaart wel precies díe componenten die onze zintuigen optimaal prikkelen en de juiste emoties losmaken.

Net zoals het likken aan een ijsje het gelukscentrum in ons hoofd direct prikkelt, is ook het eten van appeltaart een snelle weg tot geluk. En appeltaart maken kan bovendien heel snel.

Instant appelgeluk

Ingrediënten:
  • 1 appel
  • snufje kaneel
  • snufje suiker
  • handje cruesli
Bereiding:
Snijd een appel in schijfjes en strooi er een beetje kaneel en suiker over. Verhit de appel in oven of magnetron. Strooi er wat cruesli over en schuif het schoteltje nog even onder de grill. Smullen maar!

Geen opmerkingen: