Deze grijze januaridag verdient het om te worden opgevrolijkt met iets warms, zachts en toch pittigs: linzen-kokossoep!
In korte tijd is dit recept een familiefavoriet geworden, omdat alle eters aan tafel zelf extra ingrediënten kunnen toevoegen. Pittig voor wie daar van houdt, zacht voor degene die een milde versie verkiest. Daarmee is het ook een kindvriendelijke soep!
Linzen-kokossoep
Ingrediënten:
250 gram rode linzen, eerst 8 uur laten weken in water
1 dikke prei
2 tenen knoflook uit de knijper
1 liter groentenbouillon
1 pakje kokosmelk
Voor erbij:
1 pak magere spekjes, uitgebakken
partjes citroen of limoen
1 rode peper, in fijne ringetjes
1 bosui, in dunne ringetjes
korianderblaadjes, in stukjes gesneden
stokbrood of naanbrood
Bereiding:
Doe de geweekte linzen in een grote pan en laat het 75 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen de spekjes uit en laat het vet uitlekken op een stuk keukenpapier.
Voeg de bouillon en de kokosmelk aan de soep toe, evenals de prei en de knoflook. Voeg daarna de chilivlokken toe en laat de soep nog even koken totdat alle groenten gaar zijn.
Schep de soep in kommen. Voeg naar smaak citroensap toe. Garneer de soep naar wens met stukjes spek, rode peper, bosui en korianderblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten