zaterdag 23 april 2011

Voorraadplan voor een snelle picknick

Er is weinig mooier dan een warme zonnige dag afronden met een picknick op het strand. Dit soort plannen ontstaan meestal op de korte termijn: 'het is vanavond lekker weer en we hebben geen andere verplichtingen, dus we gaan nu'.

Tijd om eerst uitgebreid boodschappen te doen en gerechten te bereiden is er meestal niet. Om deze spontane strandpicknicks mogelijk te maken, is het dus handig om hierop voorbereid te zijn. Dat betekent een voorraadkast, waaruit je vrij kunt putten om binnen een half uur te kunnen afreizen naar het strand.

Hoe pak je dat aan? Zorg ervoor dat je op warme dagen voor twee dagen tegelijkertijd kookt, zodat er in de koelkast een of meerdere kant-en-klare gerechten staan, zoals gehaktballetjes of kipkluifjes. Met een restant gekookte pasta is een snelle pastasalade te maken.
Zorg verder dat je een aantal verse groenten op voorraad hebt, evenals een aantal potjes (zoals olijven en tapenade) en voorgebakken brood. Dat biedt je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de volgende lijst mogelijkheden:

Hapjes
  • Koude pastasalade of couscoussalade (voorraadkast: pasta en/of couscous, komkommer, olijven, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, oude kaas of parmezaan)
  • Enkele soorten kleine snacks zoals gevulde dadels, olijven, schijfjes komkommer, stukken wortel, cherrytomaatjes, meloenschijven (voorraad in koelkast)
  • Kipspiesjes en kleine gehaktballetjes (voorraad in de koelkast)
  • Diverse soorten tapenades (potjes in de voorraadkast)
  • Gazpacho (diepvries)
  • Volkoren stokbrood (voorgebakken) of Turks brood
  • Knoflooksaus
  • Zoete hapjes, zoals brownies (voorraadkast)
Drankjes:
  • Water en frisdrank
  • Rode en witte wijn
  • Prosecco
Op deze manier kun je in een half uurtje je picknickpakket samenstellen en afreizen naar het strand!

Verder lezen:

Geen opmerkingen: