zondag 24 april 2011

Eet oranje


Weet je niet wat je vandaag gaat koken? Ga dan eens naar de winkel en kies uitsluitend ingrediënten in dezelfde kleur. Doordat je met een andere blik gaat kijken, krijg je vanzelf nieuwe ideeën.

Ik probeerde dit idee zelf uit met oranje gerechten en kwam thuis met wortelen, oranje paprika, pastalinten met tomaten en pesto van geroosterde paprika's. Ik maakte een pastasaus van paprika, rode uien en wortelen met pesto. Een geslaagde combinatie.

Nog meer ideeën voor oranje gerechten:
  • Wortelpaprikasoep met mascarpone
  • Zalmpakketjes met rode pesto uit de oven
  • Gamba's, garnalen of kreeft
  • Oranje citrussalade
  • Sinaasappeltaart
  • Paprikachips of andere oranje zoutjes bij de borrel
  • Oranje meloen (cantaloupe) met rauwe ham
  • Tomatensoep met room
  • Een gerecht met pompoen, zoals deze fluwelige Kokospompoensoep
  • Soep van oranje linzen, bijvoorbeeld deze Linzenkokossoep
  • Kaasplankje met oranje kaassoorten, zoals cheddar
  • Vruchtensalade van abrikoos, papaja en kumquats
Het is natuurlijk ook leuk om ter gelegenheid van Koninginnedag geheel in oranje te koken!

Geen opmerkingen: