zondag 1 november 2009
Fluwelige kokospompoensoep
"Alleen door bewust te prutsen en open te staan voor het onverwachte kunnen we dingen bedenken die we van te voren niet hadden kunnen bedenken", schrijft Bertold Günster in zijn boek Ja-maar, huh?!, de techniek van het omdenken.
Een mooi uitgangspunt voor het bereiden van de soep van vandaag. Ik heb een kleine oranje pompoen voor me liggen uit de groententas van deze week en ik heb bedacht dat ik iets wil met kokosmelk. De rest laat ik over aan losse invallen.
Met wat experimenteren ontstaat er een fluweelzachte pompoensoep, die toch een prettige bite achterlaat op je gehemelte. Bovendien ben ik verliefd op de oranje kleur van deze soep. Heerlijk comfortfood op een regenachtige herfstdag. Een aanrader dus!
Kokospompoensoep
Ingrediënten:
2 rode uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
1 kleine pompoen, met schil en al in stukjes gesneden
2 appels
2 el rozijnen
3 groentebouillontabletten
1 stuk kipfilet, in blokjes gesneden
1 blikje kokosmelk
4 el mangochutney
1 el citroensap
zout en peper
Bereiding:
Fruit de ui met de stukken pompoen, knoflook en de appels in de pan. Voeg 1 liter water toe en kook de groente gaar. Zet de staafmixer in de pan en maak alles fijn. Voeg de bouillontabletten toe, evenals de stukjes kip en de rozijnen. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Voeg de kokosmelk toe.
De soep ruikt al heerlijk, maar smaakt nog niet pittig genoeg. Daarom voeg ik ook het restant van een potje mangochutney toe.
Proef of de soep op smaak is en voeg zo nodig peper, zout of nog wat pittiger specerijen als gemberpoeder toe. Ik vond dat de soep nog wat citroensap nodig had om de soep iets frisser en lichter te maken.
Serveer met stukken stokbrood of met in reepjes gesneden pitabrood.
Nog meer pompoensoep:
Verder lezen over experimenteren en prutsen:
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten