donderdag 26 november 2009

Toch een heerlijke bloemkoolschotel

Het is toch mogelijk, iets lekkers maken met bloemkool. Niels was hulpkok en zorgde voor extra ideeën. We hebben alles heerlijk opgegeten. Dit succesrecept verdient dan ook verdere verspreiding!

Bloemkoolschotel met ei


Ingrediënten:
1 bloemkool
2 rode uien
aardappelpuree
3 eieren
1 bekertje crème fraiche
geraspte kaas
zout en peper naar smaak

Bereiding:
Snijd de bloemkool en de uien in stukjes. Kook de bloemkoolroosjes gaar. Bak in een apart pannetje de stukken ui. Maak de aardappelpuree klaar. Kluts de eieren in een aparte kom door elkaar met de crème fraiche en enkele handjes geraspte kaas.
Vet een ovenschaal in. Leg op de bodem de bloemkool met de rode ui. Giet daarover het eiermengsel. Daar bovenop komt de puree. Dek de schotel af met een laagje geraspte kaas. Een kwartiertje in de oven op 200 graden elcius en klaar!

Verder lezen:

Geen opmerkingen: