woensdag 25 november 2009

Spaanse pepernotensoep

Soep is troostrijk. Eten dat uitgevonden is om samen te delen. In de geest van Sinterklaas - de uitdeler bij uitstek - hierbij mijn recept van Spaanse pepernotensoep. Rood natuurlijk, net als Sints mijter.


Spaanse pepernotensoep


Ingrediënten voor een soep voor 8 pers:


250 g rundergehakt
3 el paneermeel
1 el koek- en speculaaskruiden
3 blokjes runderbouillon
2 pakjes tomatenpomodori
1 blik gepelde tomaten
4 rode uien, gesneden
4 el kleine pastavormpjes
olijfolie
2 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak

Bereiding:

Maak van het gehakt, ei, zout, paneermeel en de koekkruiden kleine gehaktballetjes. Maak ze een beetje plat, net als pepernoten. Bak ze in olie bruin. Dit gaat heerlijk ruiken!
Bak in de soeppan de kleingesneden uien. Voeg pakjes tomatensaus, tomaten, bouillonpoeder en knoflook toe. Schenk er water bij totdat de soep de gewenste dikte heeft bereikt. Voeg de pastavormpjes toe en laat de soep nog 10 minuten doorkoken. Daarna de gare gehaktballetjes toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.


Nog meer soep die tot de verbeelding spreekt:

Geen opmerkingen: