Onze kerstsoep wordt een heerlijk compromis: zoete wortelen, maar ook stevige paprika's en knoflook. Het recept is gebaseerd op de 'gekoelde wortelsoep met sinaasappel' uit het boek 500 Soepen van Susanna Blake (Veltman Uitgevers), maar met enkele toevoegingen om de soep pittiger te maken. Ook serveer ik de soep warm in plaats van gekoeld en dat pakt prima uit. Het sinaasappelsap geeft ook in de warme versie een verrassend frisse smaak aan het gerecht. Bij de kinderen is de soep een groot succes. Niels roept zelfs dat het de lekkerste soep is die hij ooit gegeten heeft.
Wortel-paprikasoep met mascarpone
Voor 8 personen
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 kg. wortelen, in schijfjes
- 2 aardappels, fijngesneden
- 2 liter groentebouillon
- 200 ml sinaasappelsap
- 2 rode paprika's
- 1 doosje mascarpone
- zout en versgemalen zwarte peper
- blaadjes munt
Verhit de olie in een pan. Doe de uien erin en laat deze enkele minuten smoren. Doe de knoflook in de pers en voeg dit toe aan de uien. Roer de wortelen, aardappelen en de paprikastukjes erdoor, gevolgd door de bouillon. Breng de soep aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de groente in circa 20 minuten zachtjes gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer.
Voor het opdienen:
Verwarm de soep en roer de mascarpone erdoor. Giet het sinaasappelsap erdoor en laat de soep niet meer koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in een kom en garneer de soep met een blaadje munt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten