woensdag 16 september 2009

Kookdromend door Den Haag


Het opperhandboek voor Haagse foodies is uit: Foodprint Stadsgids Den Haag. Al wandelend en smikkelend wijst dit boek je de weg door culinair Den Haag in de breedste zin van het woord.

Ik kreeg het boek vandaag in mijn brievenbus en het boek over de culinaire identiteit van de stad is nóg leuker dan verwacht. Alle typisch Haagse foodspots staan erin, van Indische toko's tot snackbars en de Haagse markt. We kunnen lezen hoe wat en waar de Haagse chique eet, waar de lekkerste verscholen tuinen te vinden zijn en waar je moet zijn voor een Broodje Verschrikkelijk of een vrijdagmiddagborrel. Ook de 'achtertuinen' van de stad zijn niet vergeten: de producten uit het Westland en het Groene Hart.

Het boek zit vol leuke vondsten. Zo hielden de redacteuren een worstentest onder het personeel van buitenlandse eetwinkels in de Piet Heinstraat en de Zoutmanstraat. De Italiaanse salami uit Friuly wint.

Zo nodigt het boek uit om al kookdromend door Den Haag de dwalen. Een aanrader dus!

Meer informatie:
Foodprint Stadsgids Den Haag - over de culinaire identiteit van de stad. Redactie Janneke Vreugdenhil en Francien van Westrenen, Nai Uitgevers Stroom Den Haag

Geen opmerkingen: